Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση
προώθηση στο τέλος

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 


 
επιστροφή στην αρχή

Απαντήσεις

 • Θέματα απεικόνισης
  • Δεν μπορώ να ακολουθήσω τις υπερσυνδέσεις ή η απεικόνιση των στοιχείων της ιστοσελίδας δεν είναι σωστή.
   Εάν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, Opera, Netscape Navigator ή Firefox, ελέγξτε εάν η κωδικοποίηση των χαρακτήρων είναι ελληνική και εάν η πυκνότητα των χαρακτήρων είναι 96DPI. Επίσης βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του αντίστοιχου λογισμικού. Εάν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης τότε, ενδεχομένως, υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητα της ιστοσελίδας μας με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για τη λύση του προβλήματος. Στο παρελθόν παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα με χρήστες μηχανών περιήγησης βασισμένων στο Mozilla.
  • Κάποιες γραμματοσειρές εμφανίζονται θαμπά.
   Εάν η οθόνη σας είναι υγρών κρυστάλλων προτείνεται η ενεργοποίηση της εντολής «Cleartype», η οποία βελτιώνει την απεικόνιση των γραμματοσειρών. Αυτή η επιλογή μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε όλους τους υπολογιστές.
    
  • Μερικοί χαρακτήρες εμφανίζονται ως παράξενα σύμβολα (π.χ. ) ή υπερβολικά μικροί.
   Βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση της σελίδας είναι Ελληνική ή UTF8. Σε μερικούς περιηγητές, ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης, υπάρχει αυτόματη μεγέθυνση ή σμίκρυνση των στοιχείων και/ή του κειμένου, ενώ μερικές φορές ο περιηγητής "ερμηνεύει" των πηγαίο κώδικα σύμφωνα με προεπιλογές του χρήστη. Δοκιμάστε να ξαναφορτώσετε τη σελίδα.
επιστροφή στην αρχή
 • Θέματα αποστολής και αγορών
   
  • Με ποιον τρόπο μπορώ να αγοράσω βιβλία του Στοχαστή από την ιστοσελίδα του;
   Συμπληρώστε την φόρμα αγορών και πατήστε το κουμπί υποβολή. Η παραγγελία σας θα σταλεί με αντικαταβολή στον χώρο σας μέσω συνερ-γαζόμενης με τον Στοχαστή εταιρειας αποστολών μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες. Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα επικοινωνίας.
    
  • Ποιες μεθόδους πληρωμής μπορώ να χρησιμοποιήσω;
   Τα βιβλία στέλνονται μόνον μέσω αντικαταβολής. Πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές.
    
  • Πόσο κοστίζει η αποστολή βιβλίων;
   Το πάγιο κόστος της αντικαταβολής είναι €2,30. Σε αυτό προστίθενται τα έξοδα αποστολής, τα οποία εξαρτώνται από το βάρος των βιβλίων και την προσβασιμότητα της περιοχής. Πρακτικά οι περισσότερες αποστολές ενός ή δύο βιβλίων έχουν ένα κόστος €5,00. Γενικά καμία αποστολή δεν αναμένεται να ξεπερνάει ένα κόστος αποστολής €7,00, εκτός και αν πρόκειται για μεγάλη ποσότητα δεμένων βιβλίων ή κάποια προσφορά. Για περισσότερες λεπτομέρεις δείτε τις αναλυτικές χρεώσεις.
    
  • Γιατί με συμφέρει να αγοράσω από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του Στοχαστή;
   Σε πολλά βιβλιοπωλεία ενδέχεται κάποιοι τίτλοι να μην είναι άμεσα διαθέσιμοι. Αγοράζοντας από τις Εκδόσεις μας τα βιβλία έρχονται στην πόρτα σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Επιπλέον έχετε έκπτωση έως και 30% σε όλους τους τίτλους του Στοχαστή, ανάλογα με την χρονολογία έκδοσης και τη διαθεσιμότητα κάθε τίτλου. Επίσης έχετε έκπτωση μέχρι 20% σε όλους τους τίτλους των συνεργατών του Στοχαστή.
επιστροφή στην αρχή
προώθηση στην αρχή
 • Θέματα αναφορικά με την έκδοση βιβλίων από τον Στοχαστή
   
  • Είμαι ο συγγραφέας ενός βιβλίου και θέλω να εκδοθεί από τον Στοχαστή.
   Ο Στοχαστής, ως μικρός εκδοτικός οίκος δεν έχει το οικονομικό περιθώριο να εκδίδει τα βιβλία όλων των συγγραφέων που τον προσεγγίζουν. Ως εκ τούτου κάθε περίπτωση ενδεχόμενης έκδοσης εξαρτάται όχι μόνο από την άποψη του περιεχομένου του περί ου ο λόγος βιβλίου, αλλά και από την άποψη της βιωσιμότητάς του στην ελληνική αγορά. Συγγραφείς που επιθυμούν την έκδοση του έργου τους μπορούν να στέλνουν αντίγραφα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στις εκδόσεις μας προς αξιολόγηση, εντός τριμήνου.
    
   Είμαι ο μεταφραστής ενός έργου και θέλω να εκδοθεί από τον Στοχαστή.
   Βασική προϋπόθεση για την έκδοση μιας μετάφρασης είναι να είναι πρωτότυπη εργασία και το έργο αυτό να μην έχει ξαναμεταφραστεί στα ελληνικά. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι το τι δικαιώματα έχει αυτό το βιβλίο. Πολλοί συγγραφείς έχουν δυσβάσταχτο για το Στοχαστή κόστος δικαιωμάτων, κάτι που καθιστά μια έκδοση απαγορευτική. Μεταφραστές που επιθυμούν να εκδοθεί η εργασία τους από τον Στοχαστή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να κάνουν τις προτάσεις τους.
    
   Είμαι μεταφραστής και θέλω να αναλάβω μια εργασία από τον Στοχαστή.
   Ο Στοχαστής έχει συγκεκριμένο κύκλο μεταφραστών, με τους οποίους συνεργάζεται. Συνεργασίες με μεταφραστές μπορούν να γίνουν μέσα στα πλαίσια κάποιας συγκεκριμένης πρότασης από πλευράς του μεταφραστή. Δηλαδή η ενδεχόμενη έκδοση κάποιου έργου που έχει ήδη μεταφράσει και δεν έχει εκδοθεί. 
επιστροφή στην αρχή
 • Θέματα συνεργασίας με τις Εκδόσεις Στοχαστής
   
επιστροφή στην αρχήΟι Εκδόσεις Στοχαστής σας προτείνουνΛουκάς Αξελός
Εκδοτική ΔραστηριότηταΣεραφείμ Μάξιμος
Η Αυγή του Ελληνικού ΚαπιταλισμούΠεριοδικό Τετράδια
Τεύχος 68-69

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω