Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση

Προφίλ

 

   Την σημερινή διεύθυνση του «Στοχαστή» απαρτίζουν η εκδότρια Δάφνη Παπασπηλιοπούλου και  οι Λουκάς Αξελός ως γενικός διευθυντής των εκδόσεων και των «Τετραδίων» και Στάθης Ανδρέου ως υπεύθυνος του ηλεκτρονικού τμήματος. Ο κατάλγος των εκδόσεων, φιλοξενεί επτά συνολικά σειρές βιβλίων, που ορισμένες από αυτές επιμερίζονται σε ξεχωριστές υποσειρές.  Αυτές είναι:  

    Οι δεκαετίες που πέρασαν, σηματοδότησαν ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του βιβλίου και δεν άφησαν αλώβητο κανένα.   
   Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της παραδοσιακής ελληνικής βιβλιο- παραγωγής και τα νέα ζητήματα που προέκυψαν από την εισβολή των νέων τεχνολογιών και των οπτικοακουστικών ΜΜΕ, είναι γεγονός και αποτυπώνονται στην συγκέντρωση και συγκεκριμενοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της εκδοτικής παραγωγής. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί την κυρίαρχη εκδοχή στους περισσότερους κλάδους της βιομηχανίας των ΜΜΕ.
    Όμως στην βιβλιοπαραγωγή τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Γιατί το κάθε βιβλίο αποτελεί ένα μοναδικό επίτευγμα που μπορεί να αποτελέσει και ένα μοναδικό εκδοτικό επίτευγμα.
    Σε αυτήν τη «μικρή διαφορά με τις μεγάλες συνέπειες», εξακολουθεί να στηρίζει το πρόγραμμα και την πορεία του ο «Στοχαστής», υπολογίζοντας στην πολιτισμική, πολιτική, κοινωνική, αισθητική και ηθική αξία που κουβαλάει μέσα του το βιβλίο ως κατ’ εξοχήν νοητικό - διαχρονικό πολιτισμικό αγαθό, συμπορευόμενος με τον σκληρό εκείνο πυρήνα του αναγνωστικού κοινού, που γνωρίζει, μέσα από την εμπειρία του πλέον, ότι μπορεί να συλλογάται καλά, μόνον όταν συλλογάται ελεύθερα.Οι Εκδόσεις Στοχαστής σας προτείνουνΛουκάς Αξελός
Εκδοτική ΔραστηριότηταΣεραφείμ Μάξιμος
Η Αυγή του Ελληνικού ΚαπιταλισμούΠεριοδικό Τετράδια
Τεύχος 68-69

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω