Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση

Αγροτική Οικονομία

 

προώθηση στο τέλος

ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ
Οικονομικά της Γεωργικής Παραγωγής

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2000
Σελ. 136, €15,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-100-3

   Στο βιβλίο αυτό, που αποτελείται από δυο μέρη, παρουσιάζεται η οικονομική θεωρία της παραγωγής όπως αυτή εφαρμόζεται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.
   Στην αρχή του πρώτου μέρους, εξετάζεται η παραγωγή ενός προϊόντος με τη χρησιμοποίηση ενός ή περισσοτέρων συντελεστών παραγωγής. Παρουσιάζεται επίσης η θεωρία του κόστους παραγωγής, η οποία αποτελεί τη βάση για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχει-ρήσεις. Το μέρος αυτό ολοκληρώνεται με τη θεωρία που αφορά στις εκμεταλ-λεύσεις και επιχειρήσεις που παράγουν περισσότερα του ενός προϊόντα.
   Στο δεύτερο μέρος, εξετάζονται ορισμένα ειδικά θέματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν την τεχνολογική πρόοδο, τον παράγοντα χρόνο στην παραγωγή που έχει κυρίως εφαρμογή στη ζωική παραγωγή, τον κίνδυνο που χαρακτηρίζει την αγροτική παραγωγή, τη δανειοδότηση της εκμετάλλευσης και τέλος, τις συναρτήσεις κέρδους που χρησιμοποιούνται ευρέως στα οικονομικά της αγροτικής ανάπτυξης.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΣταύρος Τσουκαλάς
Οργάνωση και Διαχείρηση Γεωργικών ΕκμεταλλεύσεωνΣταύρος Τσουκαλάς
Λογιστική Επιχειρήσεων Τροφίμων και ΓεωργίαςΣταύρος Τσουκαλάς
Γεωργική Λογιστική

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω