Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση

Αγροτική Οικονομία

 

προώθηση στο τέλος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ
Αγροτική Πολιτική

εξαντλημένο
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2000
ISBN 960-303-105-4

   Η Αγροτική Πολιτική αποτελεί ένα σύνολο διασυνδεόμενων μέτρων, που στοχεύ-ουν να οδηγήσουν στην επίτευξη στόχων που έχουν τεθεί. Περιλαμβάνει ένα θεωρητικό ερμηνευτικό υπόβαθρο στηριζόμενο στην οικονομική θεωρία και ένα εφαρμοσμένο τμήμα που αναφέρεται στα συγκεκριμένα μέτρα και στις επιπτώσεις τους.
   Αυτές τις δύο πλευρές επιδιώκει να καλύψει το βιβλίο αυτό, προσαρμοσμένο στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.
   Η θεωρητική προσέγγιση αποκαλύπτει τις προσφερόμενες επιλογές και τα αποτελέσματα που αναμένεται να προκύψουν από την υιοθέτησή τους. Η εφαρμο-σμένη πλευρά παρουσιάζει τις επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εξηγώντας παράλληλα τους μηχανισμούς μέσω των οποίων εφαρμόζεται η πολιτική αυτή.
   Στην εφαρμογή της, η Κοινή Αγροτική Πολιτική σημειώνει συνεχείς μεταβολές τόσο στο σκέλος των προϊόντων όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών μέτρων. Γι’ αυτό οι αναφορές στα κυριότερα ελληνικού ενδιαφέροντος προϊόντα περιορίζονται στα μέτρα εκείνα που παρουσιάζουν σχετική διαχρονική σταθερότητα, με αναφορές σε προηγηθέντα μέτρα και στα αποτελέσματά τους. 

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΣταύρος Τσουκαλάς
Οργάνωση και Διαχείρηση Γεωργικών ΕκμεταλλεύσεωνΣταύρος Τσουκαλάς
Λογιστική Επιχειρήσεων Τροφίμων και ΓεωργίαςΣταύρος Τσουκαλάς
Γεωργική Λογιστική

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω