Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση

Αγροτική Οικονομία

 

προώθηση στο τέλος

EDGAR PARNELL
Επανεφεύρεση των Συνεταιρισμών

Επιχειρήσεις για τον 21ο Αιώνα

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2000
Σελ. 240, €17,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-103-8

  Έχουν άραγε ξεπεραστεί οι συνεταιρισμοί από τις μεγάλες σύγχρονες μεταβολές; Μήπως έχουν εξαντλήσει την ιστορική τους πορεία και πρέπει να αναζητηθούν νέοι θεσμοί οργάνωσης; Μήπως οι συνεταιρισμοί συντηρούνται με τεχνητή αναπνοή και απλώς δεν βρίσκεται εκείνος που θα τολμήσει να αποσυνδέσει το μηχάνημα; Μήπως κάποιοι ρομαντικοί (ή ιδιοτελείς) παρεμποδίζουν αυτήν την εξέλιξη;
   Ερωτήματα όπως αυτά απασχολούν τη σκέψη ενός αξιόλογου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, που, όπως είναι αναπόφευκτο, είναι δέκτης μόνο των πληροφοριών που δημιουργούν ειδήσεις, όπως «χαρίζονται χρέη πολλών δισεκα-τομμυρίων στους αγροτικούς συνεταιρισμούς» ή «διαλύονται μεγάλες συνεταιρι-στικές οργανώσεις», κ.ο.κ.
   Η αμαύρωση της εικόνας των αγροτικών συνεταιρισμών δεν σημαίνει, όμως, ότι ο συνεταιριστικός θεσμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Απλώς σημαίνει ότι η χρησιμοποίηση του συνεταιριστικού θεσμού υπήρξε λανθασμένη, με τη συνεργεία εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων.
   Είναι καιρός να επανατοποθετηθούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στις σωστές τους βάσεις για να αξιοποιήσουν τη συλλογική δράση των παραγωγών, που είναι τώρα αναγκαία όσο ποτέ. Ιδιαίτερα για τις ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, με το γνωστό μικρό μέγεθος, η απόκτηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η από κοινού δράση είναι μια βάση για να στηρίξουν την ύπαρξη τους στην εποχή του περιορισμού ή και της κατάργησης του προστατευτισμού.
   Το βιβλίο του Edgar Parnell «Επανεφεύρεση των Συνεταιρισμών - Επιχειρήσεις για τον 21ο αιώνα», έρχεται σε μια επίκαιρη στιγμή. Η συσσωρευμένη πολύχρονη γνώση και εμπειρία από τον διεθνή χώρο, που διαθέτει ο συγγραφέας, του έδωσαν τη δυνατότητα να συστηματοποιήσει τις πλούσιες παρατηρήσεις του για τον θεσμό. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας συνδυάζει λειτουργικά τους διεθνείς κανόνες των συνεταιρισμών με τη σημερινή πραγματικότητα, χειριζόμενος με ευστοχία και σφαιρικότητα το πολύπτυχο συνεταιριστικό φαινόμενο. Γι’ αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που σχετίζονται με τους συνεταιρισμούς είτε ως μέλη των διοικήσεων είτε ως υπηρεσιακά στελέχη, σύμβουλοι ή υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση συνεταιριστικής πολιτικής. Ο Parnell απορρίπτει πολλούς από τους μύθους και τις παρανοήσεις γύρω από τους συνεταιρισμούς και παρέχει νέους και πρακτικούς τρόπους για να καταστούν οι συνεταιρισμοί πιο αποτελεσματικές και δυναμικές οργανώσεις.
   Η Επανεφεύρεση των Συνεταιρισμών, δεν αποτελεί απλώς μιαν αξιόλογη ανά-λυση ενός «παρελθόντος θεσμού», αλλά μια δυναμική, σύγχρονη και πρωτοπόρα παρέμβαση που εξετάζει νέους τρόπους κατανόησης του συνεταιριστικού επιχειρη-ματικού μοντέλου και έναρξης μετασχηματισμού των συνεταιρισμών, ώστε να επιτύχουν τη μετάβαση από οργανώσεις επιβίωσης σε αναπτυξιακές μηχανές της οικονομίας, που θα αποδίδουν πραγματικά οφέλη στα μέλη τους.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΣταύρος Τσουκαλάς
Οργάνωση και Διαχείρηση Γεωργικών ΕκμεταλλεύσεωνΣταύρος Τσουκαλάς
Λογιστική Επιχειρήσεων Τροφίμων και ΓεωργίαςΣταύρος Τσουκαλάς
Γεωργική Λογιστική

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω