Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Διάθεση

Αγροτική Οικονομία

 

προώθηση στο τέλος

Σταύρος Τσουκαλάς
Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2010
Σελ. 176, €18,00,
ISBN 978-960-303-181-9

    H άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας αποτελεί πηγή προσπορισμού εισοδήματος, το οποίο, σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί το κύριο εισόδημα για τους επαγγελματίες γεωργούς. Παρά την παρατηρούμενη, την τελευταία δεκαετία, τάση συρρίκνωσης του αγροτικού τομέα και τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος οι επαγγελματίες αυτοί μπορούν να βελτιώσουν το εισόδημα τους αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων. Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, την αύξηση δηλαδή του γεωργικού εισοδήματος μέσω της βελτίωσης της αποτε­λεσματικότητας.
   Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη:
   Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην έν­νοια και τον ορισμό της γεωργικής εκμετάλλευσης, στα χαρακτηριστικά της, στις βασικές λειτουργίες της οργάνωσης και διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στις βασικές αρχές απόκτησης και διαχείρισης των συντελεστών γεωργικής παραγωγής.
   Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στις έννοιες των δαπανών γεωργικής παρα­γωγής, των οικονομικών αποτελεσμάτων της γεωργικής εκμετάλλευσης και στις αρχές κοστολόγησης των γεωργικών προϊόντων.
   Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει χαρακτηριστικά παραδείγματα υπολογισμού κόστους παραγωγής γεωργικών προϊόντω

 

Για τον συγγραφέα

 

   O Σταύρος Τσουκαλάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Είναι διδάκτορας Γεωργικής Οικονομίας της Α.Γ.Σ.Α.
   Το διδακτικό και ερευνητικό του έργο αναφέρεται σε θέματα Οργάνωσης και Διαχείρισης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Γεωργικής Λογιστικής Εκμεταλλεύσεων και Επιχειρήσεων, Αγροτικής Εκτιμητικής και Κοστολόγησης Γεωργικών Προϊόντων.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενο ● επόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΣταύρος Τσουκαλάς
Οργάνωση και Διαχείρηση Γεωργικών ΕκμεταλλεύσεωνΣταύρος Τσουκαλάς
Λογιστική Επιχειρήσεων Τροφίμων και ΓεωργίαςΣταύρος Τσουκαλάς
Γεωργική Λογιστική

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω