Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Δοκίμιο

 

προώθηση στο τέλος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτοδιαχείριση

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1984
Σελ. 272, €12,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN Δεν υπάρχει

   Το βιβλίο αυτό για την «Αυτοδιαχείριση» έρχεται, πιστεύουμε, να συμβάλει στην κάλυψη ενός κενού στην ελληνική βιβλιογραφία. Κενού, ιδιαίτερα αισθητού σήμερα, που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια συζήτηση και κριτική γύρω από το θέμα αυτό που - αποτελεί έτσι κι αλλιώς - ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα που απασχολούν το δημοκρατικό - σοσιαλιστικό κίνημα και την εργατική και αγροτική τάξη σ’ όλο τον κόσμο.
   Ο συγγραφέας αναλύει και συγκρίνει το πείραμα της αυτοδιαχείρισης μέσα στο συνεταιριστικό κίνημα που όπως γνωρίζουμε επέδρασε άμεσα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας της εργατικής τάξης. Εξετάζει το θέμα κάτω από το φως της εμπειρίας χωρών τόσο διαφορετικών μεταξύ τους, όσο το Ισραήλ και η Γιουγκοσλαβία, η Τανζανία κι η Σοβιετική Ένωση, η Δυτική Γερμανία και η Λαϊκή Κίνα, η Αλγερία και η Τσεχοσλοβακία.
   Μέσα από την εκτεταμένη βιβλιογραφία που χρησιμοποιεί, μας ενημερώνει ιστο-ρικά, αναλύοντας και εκλαϊκεύοντας συνάμα, αυτό το πολυσυζητημένο άγνωστο μα και τόσο επίκαιρο για την σημερινή Ελλάδα θέμα.
  
Για τον συγγραφέα

Ο Σωτήρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Παβία της Ιταλίας, στο ινστιτούτο ευρωπαϊκών σπουδών της Γενεύης και στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο ανωτάτων διεθνών σπουδών της ίδιας πόλης. Μέλος της ΕΔΗΝ προδικτατορικά και στέλεχος του ΠΑΚ στην αντικοινοβουλευτική περίοδο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κ.Ε. του και εκδότης της εφημερίδας του «Εξόρμηση».
   Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την συγγραφή πολιτικών μελετών και βιβλίων. Προηγούμενα βιβλία του οι μελέτες «Για ένα γνήσιο λαϊκό ελληνικό σοσιαλιστικό κίνημα» (1975), «Μελέτες για το σοσιαλισμό» (1979), «Η αμφιλεγόμενη πενταετία. Η πορεία του ΚΚΕ στα χρόνια 1936-1941» (1983) καθώς και οι συλλογές άρθρων του «Στρατευμένη δημοσιογραφία» (1982) και «ΠΑΣΟΚ. Δύο χρόνια» (1983).

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράς


Πατήστε για μεγέθυνση

Χρήστος Γραμματίκας
Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα


Πατήστε για μεγέθυνση

Scripta Manent
Εγχειρίδιον Πολιτικής Παιδείας


Πατήστε για μεγέθυνση

Δημήτρης Γληνός
Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ;
Άρης Βελουχιώτης
Ο λόγος στη Λαμία

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω