Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Εκδοτική Ομάδα «Εργασία»

 

προώθηση στο τέλος

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τι είναι Πανεπιστήμιο, τι είναι Πτυχιούχος

Στοιχεία για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1975
Σελ. 88, €10,00, Περιορισμένος Αριθμός Αντιτύπων
ISBN Δεν υπάρχει

   «Η μελέτη αυτή, όπως σήμερα παρουσιάζεται, είναι προϊόν μιας αρκετά μακρό-χρονης διαδικασίας.
   Ξεκίνησε με τη μορφή ενός άρθρου που έγραψε ο Δήμος Βεργής και που σκόπευε να κριτικάρει ορισμένες θέσεις και απόψεις του φοιτητικού περιοδικού «Ξαστεριά».
   Η δημιουργία της
Εκδοτικής Ομάδας «Εργασία», είχε σαν αποτέλεσμα, με αφορμή το αρχικό αυτό άρθρο, να μπει μπροστά η διαδικασία για την έκδοση της σημερινής μελέτης.
   Στη νέα αυτή προσπάθεια η δουλειά πήρε ένα συστηματικά συλλογικό χαρακτήρα, κάτω από τη συντονιστική ευθύνη του Δήμου Βεργή που και έγραψε ένα μεγάλο μέρος της, ενώ τα υπόλοιπα μέρη ανάλαβαν να γράψουν και έγραψαν άλλα μέλη της
Ε.Ο.Ε.
   Το τελικό κείμενο δόθηκε σε ένα μικρό αριθμό συνεργατών και φίλων που το επέστρεψαν με διάφορες παρατηρήσεις που, κατά κανόνα, γίνανε δεκτές και ενσωματώθηκαν στην οριστική μορφή.
   Η προσπάθεια που παρουσιάζουμε τώρα στον αναγνώστη είναι σίγουρο ότι δεν καλύπτει απόλυτα ένα τόσο περίπλοκο και σημαντικό θέμα. Εκφράζει πάντως τις απόψεις της
Εκδοτικής Ομάδας πάνω στα θέματα που θίγει και αναλύει.
   Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει και το συνηθισμένο παράρτημα που υπήρχε στα προηγούμενα βιβλία μας και πού κατά κανόνα άφορα την κριτική μας στάση απέναντι στις δημοσιευόμενες μελέτες τρίτων».

 
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ»
Αθήνα, Αύγουστος ’75

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενοΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω