Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Εκδοτική Ομάδα «Εργασία»

 

προώθηση στο τέλος

ΝΙΚΟΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ
Το Κυπριακό Ζήτημα

εξαντλημένο
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1975
ISBN Δεν υπάρχει

   «Η σύντομη αυτή μελέτη του Νίκου Ψυρούκη για το «Κυπριακό Ζήτημα», πρωτο-δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Αντί», τεύχη 11-13, 25 Γενάρη, 7 και 22 Φλεβάρη 1975.
   Η σημερινή της δημοσίευση από την
Εκδοτική Ομάδα «Εργασία», βασίζεται πιστά στην πρώτη δημοσίευση, με ορισμένες τριτεύουσες μικροαλλαγές που γίνανε από τον ίδιο το συγγραφέα, υστέρα από πρόταση της.
   Συγκεκριμένα οι αλλαγές αυτές εντοπίζονται: Α΄. Στη διόρθωση των υπαρχόντων τυπογραφικών λαθών, Β΄. Στο χώρισμα των τριών κεφαλαίων με βάση τους αρχικούς τίτλους, Γ΄. Στην προσθήκη μιας επεξηγηματικής παρένθεσης και Δ΄. Στην προ­σαρμογή των υποσημειώσεων στο τέλος της νέας έκδοσης.
   Η μελέτη αυτή (πρώτη σε μια νέα σειρά) , εντάσσεται στους στόχους και τους σκοπούς της
Ε.Ο. «Εργασία» (βλέπε προηγούμενες εκδόσεις) και πρόσθετα, τη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη με τις απόψεις πού αναπτύσσει. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης κριτικής.
   Ο αναγνώστης πού θα ’θελε να ενημερωθεί αναλυτικά πάνω στο μεγάλο αυτό εθνικό μας πρόβλημα, σωστό θα ’ταν να διαβάσει, - μια και η μελέτη αυτή σύντομη καθώς είναι, είναι αδύνατο να καλύψει ένα τόσο σοβαρό θέμα - το Β΄ τόμο της
Ιστορίας Της Σύγχρονης Ελλάδας (1940 - 1967), σελ. 159 επ. του συγγραφέα, όπου δίνεται μια ολόπλευρη ανάλυση του Κυπριακού Ζητήματος.
   Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται στον ηρωικό ενιαίο επαναστατικό αγώνα του Ελληνικού λάου στην Ελλάδα και την Κύπρο, αγώνα πού ακόμα δεν δικαιώθηκε, άλλα που σίγουρα θα δικαιωθεί όταν η εργατική τάξη και η επαναστατική της πρωτοπορία θα μπει επικεφαλής του εξεγερμένου λάου και θα ανοίξει το δρόμο για τη μοναδική επαναστατική λύση της αυτοδιάθεσης - ένωσης».

 
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ»
Αθήνα, Δεκέμβρης ’75

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενοΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω