Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Εκδοτική Ομάδα «Εργασία»

 

προώθηση στο τέλος

Λ.Τ:  Η Κύπρος και ο Αγώνας για την Ένωση
Α.Κ.Ε.Λ:  Ο Δρόμος προς τη Λευτεριά
ΝΙΚΟΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ: Το Κυπριακό: Το Οξύτερο Εθνικό μας Πρόβλημα

εξαντλημένο
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1977
ISBN Δεν υπάρχει

   Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται τέσσερα κείμενα πού έχουν σαν αποκλειστικό θέμα τους το μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου.
   Το πρώτο κείμενο, γραμμένο από τον Λ.Τ. στο επίσημο όργανο του Κ.Κ.Ε., το περιοδικό «Νέος Κόσμος», τεύχος 8, σελ. 434-440, 1950, έχει τίτλο: «Η Κύπρος και ο Αγώνας για την Ένωση».
   Το δεύτερο κείμενο, πού αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο και που μας παραχωρήθηκε ευγενικά από μιαν ομάδα της Κύπρου, είναι το μίνιμουμ πρόγραμμα του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ). Κυκλοφόρησε τον Ιούλη του 1952 στην Λευκωσία, σ’ ένα μικρό τόμο 36 σελίδων κι έχει τίτλο: «Ο Δρόμος προς τη Λευτεριά - Για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), για τη συγκρότηση του Ενιαίου Απελευθερωτικού Μετώπου Πάλης».
   Το τρίτο κείμενο, είναι μια μελέτη του Νίκου Ψυρούκη, δημοσιευμένη με το ψευδώνυμο Ε. Νικητάκος στο μηνιαίο περιοδικό «Φίλοι των Νέων Χωρών» (Φ.Ν.Χ.), χρόνος Β΄, αρ. 1, σελ. 5-28, Αθήνα 1965.
   Τέλος το τέταρτο κείμενο, που δημοσιεύεται σαν παράρτημα, είναι ανέκδοτο μέχρι σήμερα και αποτελεί τις συμπυκνωμένες παρατηρήσεις ενός Ελληνοκύπριου φίλου ο οποίος και μας το παραχώρησε.
   Τα δημοσιευμένα κείμενα είναι πλήρη, χωρίς την παραμικρή περικοπή και διατηρούν ακέραιη την ορθογραφία των συγγραφέων τους. Από αυτό, άλλωστε απορρέει και η γλωσσική ή ορθογραφική τους ανομοιομορφία.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενοΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω