Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Εκδοτική Ομάδα «Εργασία»

 

προώθηση στο τέλος

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Προτάσεις για τη Συγκρότηση μιας Κίνησης που να Ανταποκρίνεται στις Σημερινές Απαιτήσεις του Θεωρητικού Μετώπου της Ταξικής Πάλης

εξαντλημένο
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1979
ISBN Δεν υπάρχει

   «Το κείμενο αυτό είναι το αποτέλεσμα των προβληματισμών και των συζητήσεων, ενός περιορισμένου, αριθμητικά, κύκλου ζύμωσης, με διάφορους συντρόφους που προβληματίζονται πάνω στην κρίση του κομμουνιστικού και εργατικού μας κινήματος.
   Οι συντάκτες του κείμενου αυτού, είχαν να αντιμετωπίσουν ένα σύνολο δυσκολίες, τόσο υποκειμενικού όσο και αντικειμενικού χαρακτήρα.
   Επιδιώκοντας μιαν αναγκαία κατ’ αυτούς ομογενοποίηση πάνω σε ορισμένα θεμελιακά ζητήματα, δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ότι το σημερινό αποτέλεσμα ταυτί-ζεται με το αρχικά επιδιωκόμενο.
   Ουσιαστικά το κείμενο αυτό, δεν στοχεύει στο να δώσει μια νέα «πλήρη και σφαιρική» απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το υπό διαμόρφωση επαναστατικό ρεύμα του κομμουνιστικού μας κινήματος, αλλά στο να βάλει εμφαντικά την απαίτηση των καιρών για μιαν ουσιαστική διερεύνηση και αντιμετώπιση τους.
   Η «πλήρης και σφαιρική» απάντηση, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να ’ναι το έργο μιας περιορισμένης ομάδας ζύμωσης, αλλά το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης και βασανι-στικής διαδικασίας, καρπός της οποίας θα ‘ναι η συγκρότηση των σκόρπιων επανα-στατικών δυνάμεων σ’ ένα ευρύ, ενιαίο, πανεθνικό επαναστατικό φορέα.
   Από αυτό προκύπτει και η αξιωματικότητα ή η ελλειπτικότητα με την οποία μπαίνουν ένα σύνολο από ζητήματα στο κείμενο αυτό.
   Γιατί, εκείνο πού έχει σημασία πρωταρχική για τους συντάκτες αυτών των προτάσεων, δεν είναι η επιδίωξη μιας βεβιασμένης ή πλασματικής συμφωνίας λίγων ανθρώπων στο Α ή στο Β θέμα, αλλά η αναγνώριση από τις ευρύτερες επαναστατικές δυνάμεις της αναγκαιότητας να διεξαχθεί μ’ όλη την σοβαρότητα που απαιτεί η σημερινή κρίση, ο διάλογος ή η διαπάλη εκείνη που θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της παραλυτικής θεωρητικής και πολιτικής σύγχυσης που μαστίζει το κίνημα μας.
   Αυτό ακριβώς είναι, που μας κάνει να μη βλέπουμε τις προτάσεις αυτές, παρά σαν μιαν αφορμή για να ανοιχτεί ο διάλογος αυτός μ’ ένα σύνολο από δυνάμεις που εκτείνονται πολύ μακρύτερα από τη σημερινή φτωχή πραγματικότητα.
   Στη σύνταξη του κείμενου αυτού βοήθησαν, με διάφορους τρόπους, ορισμένοι σύντροφοι που ανήκαν και σήμερα δεν ανήκουν στον αρχικό πυρήνα ζύμωσης, καθώς και ορισμένοι σύντροφοι που χωρίς να ταυτίζονται απόλυτα με την πρωτοβουλία αυτή, θεώρησαν σκόπιμο να την ενισχύσουν.
   Για την βοήθειά τους αυτή τους ευχαριστούμε θερμά.»
 
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Αθήνα, 26 Γενάρη ’79

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενο ● επόμενοΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω