Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

 ΔΗΜΗΤΣ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ
Pusher

 Το Βήμα της Αλεπούς

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1983
Σελ. 72, €8,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-035-Χ

   «Τι έχεις; Τίποτα, βιάστηκα να της απαντήσω. Φτάνει πια με το ντηλάρισμα. Της ξέφυγα και προχώρησα προς το Στέφανο που την είχε αράξει κάτω από το πολύ αξιότιμο προεδρείο. Μιλούσε ο Πιφάνο... Λεν άκουγα ούτε μια λέξη, καθώς προσπαθούσα να διασχίσω τα αραδιασμένα στο πάτωμα κορμιά. Τέλος, έφτασα στον Στέφανο που είχε ήδη αρχίσει να ρολάρει ένα. Από μπροστά μου πέρασε μια ολόκληρη γκαλερί από ζωντανούς νεκρούς, ατίθασους φυλακισμένους, πρώην πελάτες μου, απομεινάρια του κινήματος του ’60, του ’68, του ’73, φεμινίστριες της άμπωτης που έψαχναν για καμάκι και άλλα διάφορα όντα του περίεργου αυτού ζωολογικού κήπου: είδα έναν βοηθό γουρούνι από την σχολή μου, συνάντησα και μία  πρώην μου, ονόματι Χίνα που μου διηγήθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ήταν τρελή...»
   Μια εξαιρετικά σύγχρονη νουβέλα. Η θρίλερ καθημερινότητα του κόσμου της ηρωίνης, οι πολιτικές ομάδες - συμμορίες και οι συμμορίες διοχέτευσης ναρκωτι-κών, οι πάτρωνες, η κυριαρχία της βίας ανάμεσα στις σχέσεις των παλιών συντρό-φων, το φοιτητικό κίνημα και οι κατάληψης, το αδιάκοπο κυνηγητό από την αστυνομία και η βία του κράτους. Μια εφιαλτική εικόνα της σύγχρονης μητρό-πολης. Αν κάτι κάνει την νουβέλα αυτή να ξεχωρίζει είναι η αναμφίβολη αμεσότητα ύψους και περιεχομένου. Η καθολική βία - ταχύτητα που την διαπερνά. Η αλήθεια που κατάμουτρα μας εκτοξεύει.
  
Για τον Συγγραφέα
 
   Ο Δημήτρης Δεληολάνης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά έζησε στην Αθήνα. Μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, σε ηλικία 13 ετών, αναγκάστηκε να ακολουθήσει την οικογένειά του, που κατέφυγε στη Ρώμη. Εκεί τελείωσε το κλασικό λύκειο και την σχολή Πολιτικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ρώμης.
   Δημοσιογραφεί από το 1977 σε διάφορα όργανα πληροφόρησης τόσο της Ελλάδας όσο και της Ιταλίας. Από το 1983 είναι ανταποκριτής στην Ρώμη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, καθώς και της εφημερίδας «Έθνος».
   Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Τετράδια». Έχει κάνει πολυάριθμες μεταφράσεις που έχουν κυκλοφορήσει από τον «Στοχαστή» και άλλους εκδοτικούς οίκους. Έχει εκδόσει ακόμα δύο βιβλία: «Το φαινόμενο της τρομοκρατίας - Άνοδος και πτώση των Ερυθρών Ταξιαρχιών», εκδ. Λιβάνη και την «Συμμορία του τυφλοπόντικα» που κυκλοφορεί α­πό τις εκδόσεις μας.
   Για τις ανταποκρίσεις του στην ΕΡΤ κέρδισε τα δημοσιογραφικά βραβεία Καλαβρία 1991 και Πόλη του Τάραντος 2001.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω