Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ
Η Συμμορία του Τυφλοπόντικα

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1988
Σελ. 64, €8,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN Δεν υπάρχει

  Πρέπει να το πούμε εξαρχής. Πρόκειται για κείμενα που αφορούν το περιθώριο μιας ξεπεσμένης μητρόπολης. Για διηγήματα που εναλλάσσονται νευρωτικά στο τηλεκοντρόλ της ζωντανής οθόνης μιας φυλακής, ενός μπαρ ή ενός πεζοδρομίου.
  Μια γραφή τραυματισμένη και αποσπασματική για τους ελλειπτικούς και αποκε-φαλισμένους νέους της δεκαετίας μας. Για τους μεταμοντέρνους νέους και πρώην νέους, που εκσφενδονίστηκαν σε άλλο σύμπαν, σε άλλη διάσταση, σέρνοντας μαζί τους την απαραίτητη αναλογία από πολιτική, βία, κυνηγητό, σεξ και ναρκωτικά.
    
Για τον Συγγραφέα
 
   Ο Δημήτρης Δεληολάνης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά έζησε στην Αθήνα. Μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, σε ηλικία 13 ετών, αναγκάστηκε να ακολουθήσει την οικογένειά του, που κατέφυγε στη Ρώμη. Εκεί τελείωσε το κλασικό λύκειο και την σχολή Πολιτικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ρώμης.
  Δημοσιογραφεί από το 1977 σε διάφορα όργανα πληροφόρησης τόσο της Ελλά-δας όσο και της Ιταλίας. Από το 1983 είναι ανταποκριτής στην Ρώμη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, καθώς και της εφημερίδας «Έθνος».
   Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Τετράδια». Έχει κάνει πολυάριθμες μεταφράσεις που έχουν κυκλοφορήσει από τον «Στοχαστή» και άλλους εκδοτικούς οίκους. Έχει εκδόσει ακόμα δύο βιβλία: «Το φαινόμενο της τρομοκρατίας - Άνοδος και πτώση των Ερυθρών Ταξιαρχιών», εκδ. Λιβάνη και Pusher: Το Βήμα της Αλεπούς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας.
   Για τις ανταποκρίσεις του στην ΕΡΤ κέρδισε τα δημοσιογραφικά βραβεία Καλαβρία 1991 και Πόλη του Τάραντος 2001.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω