Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ
Η Αγάπη Όλα τα Μπορεί

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2000
Σελ. 144, €8,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-104-6

   «Σταμάτησα σε ένα περίπτερο, το πιο φορτωμένο και εντυπω­σιακό, καθώς κατέβαινα προς τη θάλασσα, την μεγάλη δεξαμενή, την παλιά μου φίλη, ίσως τη μόνη. Πήρα τσιγάρα και εφημερίδα, αθλητική, ύστερα κάθισα σε ένα ήσυχο μέρος, λίγο απόμερο, μου την έσπαγαν οι τουρίστες, που παρά την ταξιδιωτική οδηγία, άρχισαν και πάλι όπως κάθε καλοκαίρι εδώ και χρόνια, να κατακλύζουν το όμορφο μου νησί. Είχα ήδη φτάσει τους τέσσερεις καφέδες, τα νεύρα μου ήτανε τεντωμένα. Παρήγγειλα ακόμα έναν και άραξα μπροστά στο κύμα, ενώ από τα μέσα ακουγόταν σιγανά μια μελωδία, μπουζούκια, μάλλον και μια γυναικεία φωνή, έτσι που ούρλιαζε έδενε ωραία με τον ήχο του νερού που έσπαγε στις μεσαιωνικές πέτρες. Έκανα τσιγάρο, η τραγουδίστρια περνούσε μέσα στο μυαλό μου, μου το τρυπούσε. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που κοιμηθήκαμε με την Ελένη. Με είχε φτάσει στο αμήν, με έπαιζε για μήνες και πάνω που ήμουνα έτοιμος να τα παρατήσω, έγινε ξαφνικά, χωρίς να το περιμένω. Ήταν άλλο ένα βράδυ με βίντεο και φιλοσοφικές συζητήσεις ξαπλωμένοι στον πακιστανικό τάπητα, είχα εξαντλήσει το ρεπερτόριο μου, άρχισα να κατασκευάζω φανταστικές θεωρίες, βαριόμουνα. Όταν κατάλαβε ότι με έχανε, τότε, από μόνη της, έπεσε διψασμένη πάνω μου και κάναμε έρωτα καννιβαλικό, όπως και με την Μαργαρίτα, κάτι τέτοιο...»
   Η ιστορία μιας νεανικής παρέας φοιτητών στο Λονδίνο, τα οράματά τους, οι εμπνεύσεις τους και οι έρωτές τους, έτσι όπως φάνηκαν και χάθηκαν μέσα στο χρόνο, αφήνοντας μια γεύση γλυκόπικρη. Πίσω στην Ελλάδα πάλι, όλοι προσποιούνται ότι ασχολούνται πια με σοβαρά θέματα, τόσο σοβαρά ώστε να καταντούν αστεία. Ο ήρωάς μας χάνεται κι αυτός στα μετερίζια της τύχης που τον κατατρέχει αδυσώπητα, σιγοψιθυρίζοντας τους γνώριμους και αγαπητούς στίχους του τραγουδιού «Η αγάπη όλα τα μπορεί».
   Ο ταλαντούχος Γιώργος Πρασσάς στο πρώτο του μυθιστόρημα βυθίζεται σε ένα ταξίδι περιπλάνησης, παρατήρησης και καταγραφής. Η ιστορία της Ελένης, του Μπάμπη, του Μάρκου και του Χρηστάρα δεν είναι παρά μια ιστορία γεμάτη εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα. Μια κατάθεση του συγγραφέα για το τι σημαίνει να είσαι και να αισθάνεσαι νέος, γεμάτος ζωή.
   Ο Γιώργος Πρασσάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τέλειωσε το Α΄ Λύκειο της πόλης και κατόπιν σπούδασε Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Kings College of London. Ασχολείται με την δημοσιογραφία και το γράψιμο και έχει δημοσιεύσει το μυθιστόρημα Μικροί Θεοί στη δίνη της αγάπης, που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις μας.

επιστροφή στην αρχή
σειρά προηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω