Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ
Μικροί Θεοί στη Δίνη της Αγάπης

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2002
Σελ. 176, €10,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-121-6

   «Πέρασαν την πύλη τον κάστρου και επανήλθαν στην πεζή πραγματι­κότητα του τώρα, κατηφόρισαν τον δρόμο με μικρή προσεχτική ταχύτητα, έτσι για να κρατήσουν κάτι από τις αναμνήσεις αυτής της μέρας και να μη χαθούν όλα στην πολύστροφη ανακύκλωση του 4 επί 4. Σαν έφτασαν στον Κυριάκο, έτρεξαν τα σκαλιά πετώντας, ήταν νέοι και βιάζονταν να κάνουν έρωτα. Πέσανε σαν ένα σώμα, ενωμένο, αδιαίρετο, στο ταλαίπωρο στρώμα του ξενοδοχείου και το καταξέσχισαν πάνω κάτω, ανακαλύπτοντας όλες τις ανατομικές του ιδιότητες, στο τέλος αποκαμωμένοι, έπεσαν και οι δύο στις γωνιές τους, αυτός άναψε τσιγάρο, το πιο συνηθισμένο πράγμα που μπορούσε να σκεφτεί εκείνη τη στιγμή, αυτή άρπαξε το βιβλίο στα δυο της χέρια, το βιβλίο για την ιστορία και τους θρύλους του τόπου».
   «Ο Μαχμούτ, στην ίδια πάντα θέση έπαιζε με τον αυλό του και σκεφτόταν την αγαπημένη του Θεοδοσία... Θυμήθηκε το παραμύθι που τους έλεγε ο Αμπντούλ, ο μάγειρας που είχανε στο πλοίο για να μην φοβούνται στις τρικυμίες, για ένα βασιλιά Βεδουίνο που αγάπησε μια λευκή κοπέλα που την πήρε για σκλάβα του, λευκή, κατάλευκη με ξανθά μαλλιά, όπως και η Θεοδοσία, την πήρε μαζί του στην όαση, την έκανε βασίλισσα του και αρχόντισσα σ’ όλες τις φυλές που εξουσίαζε, όμως αυτή του μαράζωσε από τον καυτό ήλιο και ύστερα από λίγο πέθανε, μόνο το πνεύμα της έμεινε να του κρατάει συντροφιά τις νύχτες της ερήμου».

  Τζιμ και Θεοδοσία, Μαχμούτ και πριγκίπισσα Θεοδοσία. Παρόν και πραγματικό-τητα· παρελθόν και θρύλος. Δυο παράλληλες ιστορίες που τις σκιάζει ο βράχος του κάστρου της Μονεμβασιάς, βαρύς από τις μνήμες. Άνθρωποι κοινοί, βασιλιάδες και πειρατές, αξεδιάλυτα ενωμένοι στα νήματα του έρωτα, θύματα, μα και μικροί θεοί στη δίνη της αγάπης.
   Ένα ακόμη μυθιστόρημα του νέου συγγραφέα Γιώργου Πρασσά που με πλούσια γλώσσα και ακόμη πλουσιότερη φαντασία, εξιστορεί με την πένα του, τα πάθη του σύγχρονου ανθρώπου συνταιριάζοντας τα με επιτυχία, με τους θρύλους της περιοχής.
   Ο Γιώργος Πρασσάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τέλειωσε το Α΄ Λύκειο της πόλης και κατόπιν σπούδασε Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Kings College of London. Ασχολείται με την δημοσιογραφία και το γράψιμο και έχει δημοσιεύσει το μυθιστόρημα Η αγάπη όλα τα μπορεί, που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις μας.  

επιστροφή στην αρχή
σειρά προηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω