Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ
Αναζητώντας την Σαλώμη

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης 2010
Σελ. 224, €14,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 978-960-303-178-9

   Λιλιάνα, Βανέσσα, Ιλόνα, Σεσίλια αλλά και Άννα και Μαργαρίτα και Φρύνη. Κούβα, Μεξικό, Κολομβία, Ιταλία και Ελλάδα.
   Άνδρες ταξιδευτές και άνδρες μετανάστες. Επιτυχημένοι, αποτυχημένοι, αλλά πάντα κυνηγοί.  Όπου κι αν ταξιδεύουν, αναζητούν τον εξωτικό έρωτα, τον αγοραίο έρωτα ή και ερωτεύονται στ’ αλήθεια τραγικά κι απελπισμένα.
   Όπως και να ’ναι, στο Αναζητώντας την Σαλώμη, του Γιώργου Ρούβαλη, οι ήρωες του αφηγούνται με φιλοπαίγμονα διάθεση και αυτοσαρκασμό τις περιπέτειές τους, την αναπόφευκτη πολλές φορές μοναξιά τους και τα πολλαπλά αδιέξοδα που συναντούν στις συντηρητικές και επαρχιακές κοινωνίες της ιδιαίτερης τους πατρίδας.
   Ωστόσο, η παρατηρητικότητα, το χιούμορ, η ζωντάνια των περιγραφών και των χαρακτήρων, η βαθιά μελαγχολία αλλά και η ελπίδα για «ό,τι έχει κερδηθεί, για ό,τι έχει πια χαθεί», δίνουν ένα ξεχωριστό ανθρωπογεωγραφικό βάθος στο έργο του συγγραφέα, συνδέοντάς μας άμεσα με τις ελπιδοφόρες στιγμές της πεζογραφικής μας παράδοσης.

 

Για τον συγγραφέα

 

   Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Νομικά και Λατινοαμερικανικές σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι απ’ όπου πήρε διδακτορικό το 1985.
   Υπήρξε καθηγητής σε πανεπιστήμια στο Μεξικό και την Βενεζουέλα, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Διπλωματικής της υπηρεσίας. Έζησε στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική και από το 2004 είναι συνταξιούχος στην Αθήνα.
   Μετέφρασε πλήθος Λατινοαμερικάνων ποιητών και συγγραφέων και δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές, Επιστροφή στ’ Ανάπλι, 2002, Τα ταξίδια του Οδυσσέα, 2003, εκδ. Γαβριηλίδη, και Ξεχασμένα Πορτρέτα, 2010, εκδ. Ηριδανός, καθώς και Archipilago de sirenas, 2010 στα Ισπανικά, το βιβλίο διηγημάτων Στ’ Ανάπλι..., 2005 εκδ. Γαβριηλίδη, δύο βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, το Ναύπλιο, Σπηλιάδου 1, αφήγημα 2008, και Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου, 2009, εκδ. Ναύδετο.
   Διδάσκει Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού και μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω