Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 
προώθηση στο τέλος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Στον Αστερισμό των Πλειάδων

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης 2010
Σελ. 224, €10,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 978-960-303-178-9

   Οι επτά κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης που μοιάζουν να τρέχουν κυνηγημένες στα βάθη τ’ ουρανού. Οι Πλειάδες. Αλκυώνη, Ηλέκτρα, Κελαινώ, Μαία, Μερόπη, Ταϋγέτη, Αστερόπη. Επτά γυναίκες αστέρια συντροφιά, μέσα στην ιερότητα του αριθμού τους, τη δύναμη της σχέσης τους και την κοινή τους μοίρα.
   Πλειάδες και Υάδες. Μητέρες και σύζυγοι θεών και ηρώων... Γυναίκες αστέρια που κοσμούν το στερέωμα. Πολλές γυναίκες στον ουρανό! Καταστερώθηκαν άραγε μετά τη γήινη ύπαρξη τους, ή κατέβηκαν από τ’ άστρα για να βοηθήσουν τη γη και τους ανθρώπους;
    Ποιος θα μπορούσε να το ξέρει;
   Εκείνο που σίγουρα όμως ξέρουμε, είναι πως μια γυναίκα στέκει ανάμεσα Ουρανού και Γης και γεφυρώνει το χάσμα.
   Αγγέλω, Βάρντα, Ουρανία, Χημευτή και Σύρμω, Μαύρα, Ζαχαρένια κι Ακριβούλα, Πολύτιμη και Βέργω είναι οι σύγχρονες Πλειάδες της Κωνσταντίνας Γεωργακάκη.
 
   Βλέπω τις γυναίκες του καιρού μου να τρέχουν και να μην φτάνουν. Φορτωμένες σαν τον Άτλαντα την ευθύνη του Κόσμου κι αντιμέτωπες με την τεράστια πρόκληση της εποχής τους, αυτή της σύνθεσης των αντιθέτων, παλεύουν σαν Αμαζόνες και σαν Εστιάδες. Αγρυπνούν πάνω από την άσβηστη φωτιά του Οίκου τους, όχι πια από ανάγκη, όπως παλιότερα, αλλά από ελεύθερη δική τους επιλογή. Αγωνίζονται στις αντρικές αρένες με όπλα το στοιχείο του Λόγου που ξεχωρίζει και διακρίνει τα πράγματα, αλλά και το ενωτικό στοιχείο του Έρωτα που τονίζει τις ομοιότητες, απαλύνει τις διαφορές και οικονομεί τις καταστάσεις...
 
  
Η Κωνσταντίνα Γεωργακάκη, μετά την Σόρα Κάτε επανέρχεται με τον Αστερισμό των Πλειάδων, αποδίδοντας φόρο τιμής στις «γυναίκες αστέρια, που φώτισαν τους πρώιμους ουρανούς της ζωής μου...», φωτίζοντας το δικό μας σήμερα.

Για την συγγραφέα

   Η Κωνσταντίνα Γεωργακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον Ευτυχή Γεωργακάκη, πολιτικό μηχανικό και έχουν δύο παιδιά. Από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» έχει εκδοθεί το συλλογικό βιβλίο Αίσθηση Γυναίκας στο οποίο και συμμετέχει, ενώ κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Ευθύνη» και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Σόρα Κάτε, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας.   

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω