Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Νεοελληνικά Κείμενα - Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
Αγιομαυρίτικες Ιστορίες

Α΄ Έκδοση 2012

Σελ. 120

ΙSBN 978-960-303-204-5

€10,00

«Εκείνο το άγριο φτερούγισμα του θανάτου πάνω από τα κεραμίδια της φτωχογειτονιάς, εκείνη την τρομερή βραδιά που ξενυχτήσαμε την Πετρούλα ντυμένη νύφη ανάμεσα στα λευκά τριαντάφυλλα και τις λευκές λαμπάδες, σφράγισε για πάντα τις πόρτες των σπιτικών, τις καρδιές των γειτόνων και τις ψυχές των μικρών παιδιών. Εκείνη τη νύχτα οι μεγάλοι για μια ακόμα φορά κατάλαβαν πως το πιο τρομερό από όλα τα δεινά, που καιροφυλακτούν στην πορεία του ανθρώπου πάνω στη γη και το πιο ασήκωτο, είναι να θάβουν οι γονείς τα παιδιά τους και πως όλα τ' άλλα παλεύονται…»
Το Βυσσινί Μαροκέν είναι μία από τις έξι ιστορίες που αποτελούν το τρίτο βιβλίο της Κωνσταντίνας Γεωργακάκη, τις Αγιομαυρίτικες Ιστορίες που μαζί με την Σόρα Κάτε και τον Αστερισμό των Πλειάδων συνθέτουν την τριλογία στην οποία αποτυπώνονται με ευαισθησία, καλλιέπεια, αγάπη και νοσταλγία τα παιδικά και νεανικά χρόνια της συγγραφέως στον τόπο της, την Λευκάδα και αποτελούν ένα ζωντανό ψηφιδωτό της μικρής κοινωνίας του νησιού, των ανθρώπων του και της γης του, όπου η αλληλεγγύη ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής και η αθωότητα αφήνει τα χνάρια της στην καθημερινότητα.
Ένα βιβλίο έμφορτο με μνήμες και νοσταλγία· ένα βιβλίο ύμνος στον γενέθλιο τόπο και την φιλία, ένα βιβλίο ανάδειξης του αυθεντικά αξιακού, αλλά, πάνω απ' όλα, ένα βιβλίο που θέλει να ευθυγραμμίζεται με τις καλές στιγμές της μεγάλης πεζογραφικής μας παράδοσης.

Για την συγγραφέα

Η Κωνσταντίνα Γεωργακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον Ευτύχη Γεωργακάκη, πολιτικό μηχανικό και έχουν δύο παιδιά. Από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» έχει εκδοθεί το συλλογικό βιβλίο Αίσθηση Γυναίκας στο οποίο και συμμετέχει, ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Ευθύνη» και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Σόρα Κάτε (2007) και Στον αστερισμό των Πλειάδων (2010).

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΓιώργος Γκανέλης
Υπό το μηδένΝικόλας Λεβέντης
Η αλήθεια των στιγμών

Πατήστε για μεγέθυνση

Αντρέας Σουσουρής
Ιστορίες του χαράματος
(Β΄τόμος)

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω