Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Σύγχρονη Σκέψη

 

προώθηση στο τέλος

ΖΑΝ ΜΠΑΜΠΥ
Οι Θεμελιώδεις Νόμοι της Καπιταλιστικής Οικονομίας

Μετάφραση: Μαρία Χρήστου, Βασίλης Βεργωτής, Μπάμπης Γεωργούλας

Νέα Έκδοση Βελτιωμένη
Έτος Α΄ Έκδοσης (δίτομη): τομ.Α΄ 1972, τομ.Β΄ 1974
ISBN 978-960-303-174-1
σελ.200, €12,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

 

    Η εκλαϊκευτική αυτή μελέτη του Γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Ζαν Μπαμπύ συμβάλλει στην συμπλήρωση του αισθητού κενού που υπάρχει γύρω από τα θέματα της πολιτικής οικονομίας και που ένα μόνο μέρος τους καλύπτουν παρόμοιες εκδόσεις.
   Δεν είναι μόνο η σημασία των θεμάτων που αγγίζει παρακολουθώντας προσεκτικά την διάταξη του Κεφαλαίου του Καρλ Μαρξ, του οποίου άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια άκρως ευσυνείδητη εκλαΐκευση, αλλά και ο επιστημονικός τρόπος με τον οποίο κάνει κατανοητά τα εξαιρετικά σύνθετα αυτά θέματα.
   Αυτό αποτελεί και την μεγάλη αρετή αυτού του έργου. Το ότι δίνει δηλαδή την δυνατότητα σε κάθε νέο σπουδαστή ή εργαζόμενο να γνωρίσει τις βασικές οικονομικές αρχές που διέπουν την σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, να δώσει μια πρώτη ερμηνεία στα οικονομικά φαινόμενα που καθημερινά ο ίδιος βιώνει.
   Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις, η μελέτη αυτή του Ζαν Μπαμπύ δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα εργαλείο ερμηνείας της τρέχουσας πραγματικότητας, αλλά και ένα όπλο για την προστασία της μισθωτής εργασίας από τα δεσμά του κόσμου της «ελεύθερης αγοράς».

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράς

 

Αντόνιο Γκράμσι
Για την αλήθειαΖαν Μπαμπύ
Οι Θεμελιώδεις Νόμοι της Καπιταλιστικής ΟικονομίαςΟχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν
Αρμενία

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω