Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Σύγχρονη Σκέψη

 

προώθηση στο τέλος

ΟΧΑΝΕΣ ΣΑΡΚΙΣ ΑΓΑΜΠΑΤΙΑΝ
Αρμενία

Αναδρομή στην Ιστορία του Αρμενικού Έθνους

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2003
Σελ. 208, €13,00. Περιορισμένος Αριθμός αντιτύπων
ISBN 960-303-130-5

  Την μακραίωνη ιστορία των Αρμενίων, αυτού του πρώτου χριστιανικού έθνους της Ανατολής και κυρίως των διώξεων, που κορύφωση τους υπήρξε η Γενοκτονία την οποία υπέστη από τους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ιστορικών εδαφών, την δραματική πληθυσμιακή του μείωση και τη διασπορά του στις πέντε ηπείρους, εξιστορεί το παρόν βιβλίο.
   Πρόκειται για μιαν επιτομή στην ιστορία του Αρμενικού Έθνους, γραμμένη από έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί στην ανάδειξη του ζητήματος και η οποία εστιάζει κυρίως το ενδιαφέρον της στα μετά την Γενοκτονία χρόνια, καταγρά-φοντας τις σημαντικότερες εξελίξεις και αλλαγές που σημειώθηκαν στην ελεύθερη Αρμενία και την διασπορά.
   Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μελετητή της αρμενικής ιστορίας και του Αρμενικού Ζητήματος, έναν ακόμη κρίκο στην σειρά των βιβλίων για την Αρμενία, που ο «Στοχαστής» εκδίδει εδώ και χρόνια, πιστεύοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην κατανόηση της πορείας ενός ιστορικού λαού όπως είναι ο αρμενικός, αλλά και στην ανάδειξη της ηθικής διάστασης της μνήμης, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους Αρμενίους, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.
   Ο Oχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν γεννήθηκε το 1948 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και ηλεκτρονικά στο Παρίσι. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και συχνά αρθρογραφεί πάνω σε διάφορα αρμενικά θέματα. Κύρια ασχολία του είναι ο τομέας των ασφαλιστικών υπηρεσιών.
   Προηγούμενα βιβλία του είναι, «Η Αρμενία και το Αρμενικό Ζήτημα» και «Η Αρμενία μέσα από τα Γραμματόσημα», που κυκλοφορούν και αυτά από τις εκδόσεις μας.

επιστροφή στην αρχή
σειρά ● προηγούμενο ● επόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράς

 

Αντόνιο Γκράμσι
Για την αλήθειαΖαν Μπαμπύ
Οι Θεμελιώδεις Νόμοι της Καπιταλιστικής ΟικονομίαςΟχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν
Αρμενία

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω