Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Σύγχρονη Σκέψη

 

προώθηση στο τέλος

ΑΡΣΑΒΙΡ ΣΙΡΑΚΙΑΝ
Το Χρέος του Αίματος

Ο Τιμωρός

Εισαγωγή: Σιμόν Βρατσιάν
Μετάφραση: Οχανές - Σαρκίς Αγαμπατιάν

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1990
Σελ. 280, €15,00
ISBN 960-303-070-8

   Ήταν μικρόσωμος, σιωπηλός, διακριτικός και εφευρετικός. Περνούσε παντού απαρατήρητος και συνάμα διέθετε τις ικανότητες του γεννημένου αρχηγού. Ήταν ο ιδανικός τύπος του τιμωρού, καθώς - πάνω απ’ όλα - διατηρούσε άσβεστο το μίσος στην ψυχή του ενάντια σε αυτούς που αφάνισαν το λαό του.
   Το βιβλίο αυτό που ο αναγνώστης κρατάει στα χέρια του είναι τα Απομνημο-νεύματα ενός Αρμένιου Πατριώτη. Ήρωας του βιβλίου είναι ο ίδιος ο Αρσαβίρ Σιρακιάν ο αφοσιωμένος στο σκοπό του εκδικητής του αρμενικού λαού.
   Κατάπληκτος ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το χρονικό του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του πιο παράτολμου σχεδίου τιμωρίας που έγινε ποτέ. Το κυνήγι που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαπέλυσαν οι Εβραίοι κατά των ναζί, υπολείπεται αυτής της συγκλονιστικής καταδίωξης των πρωταίτιων της Γενοκτονίας, που πραγματοποίησαν οι Αρμένιοι εκδικητές σε τρεις ηπείρους και που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι τυραννοκτόνοι εκτέλεσαν με κεραυνοβόλα χτυπήματα το ένα μετά το άλλο, όλα τα βασικά στελέχη της νεοτουρκικής ηγεσίας.
   Έτσι ο Αρσαβίρ Σιρακιάν θεωρείται δίκαια ισάξιος του Σογομών Τεχλιριάν, εκτελεστή του εγκεφάλου του σχεδίου εξολόθρευσης των Αρμενίων, Ταλαάτ Πασά, τις περιπέτειες του οποίου, όπως και όλης της ομάδας εκδικητών, περιγράφει γλαφυρά στο συναρπαστικό βιβλίο του «Επιχείρηση Νέμεσις» ο Ζακ Ντεροζύ.
   Στην ίδια σειρά, μαζί και με το βιβλίο του Ντεροζύ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας: «Η Αρμενία και το Αρμενικό Ζήτημα» και «Η Αρμενία μέσα από τα Γραμματόσημα» και «Αρμενία. Αναδρομή στην Ιστορία του Αρμενικού Έθνους» του Οχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν, «Η Δημοκρατία της Αρμενίας» της διαπρεπούς ιστορικού Αναΐντ Τερ Μινασιάν και η «Ιστορία της Αρμένικης Γενοκτονίας» του Βάχακν Νταντριάν.

επιστροφή στην αρχή
σειράπροηγούμενο ● επόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράς

 

Αντόνιο Γκράμσι
Για την αλήθειαΖαν Μπαμπύ
Οι Θεμελιώδεις Νόμοι της Καπιταλιστικής ΟικονομίαςΟχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν
Αρμενία

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω