Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Ταξίδια - Ανακαλύψεις

 

προώθηση στο τέλος

ΧΕΝΡΥ  Μ. ΣΤΑΝΛΕΫ
 Αναζητώντας τον Δρ. Λίβινγκστον στην Αφρική

Εισαγωγή - Μετάφραση: Θάνος Σακκέτας

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1991
Α΄ τόμος: Σελ. 408, €18,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-012-0
Β΄ τόμος: Σελ. 264, €12,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ         
ISBN 960-303-013-9

   Σταλμένος από το διευθυντή του ο Αμερικανός δημοσιογράφος, αγγλικής καταγωγής, Χένρυ Στάνλεϋ, οργανώνει ένα επίπονο μακρινό και αμφίβολης κατάληξης ταξίδι στα βάθη της Αφρικής. Ξεκινώντας από τη Ζανζιβάρη, μ’ ένα καραβάνι βαστάζων, μισθοφόρων, ιχνηλατών και οδηγών, λευκών και μαύρων, με προμήθειες ενός χρόνου, με χάντρες πολύχρωμες και φανταχτερά υφάσματα, για να πληρώνει τους φύλαρχους που θα συναντούσε στο διάβα του, ο τολμηρός αυτός νέος θα διεισδύσει στην άγνωστη κι επικίνδυνη Μαύρη Ήπειρο ψάχνοντας για τον θρυλικό δρ. Ντέιβιντ Λίβινγκστον.
   Όταν όλη η Ευρώπη τον νόμιζε νεκρό και η οικογένεια του είχε χάσει κάθε ελπίδα να τον ξαναδεί, ο Στάνλεϋ πίστευε ακράδαντα πως θα τον βρει, βασισμένος στις πληροφορίες του ντόπιου πληθυσμού.
   Καταγράφοντας βήμα το βήμα, μέρα τη μέρα, την απίστευτη και μοναδική πορεία του μέσα στη ζούγκλα και τις σαβάνες με συντροφιά λίγους πιστούς υπηρέτες και το μεγάλο του πείσμα για την επιτυχία του σκοπού του, ο Στάνλεϋ, μας δίνει αυτό το σπουδαίο ημερολόγιο.
   Μέσα του έχει αποτυπώσει όσα πρωτόφαντα συνάντησε, όσα κινδύνεψε, όσα γεύτηκε, όσα είδε. Το βιβλίο του αποτελεί ένα συγκινητικό οδοιπορικό της ανεύρεσης του μεγάλου ιεραπόστολου, γεωγράφου, γιατρού και εξερευνητή που χρόνια περιπλανιόταν στην Αφρική, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τις πηγές του Νείλου, και τα υδάτινα συστήματα της Κεντρικής Αφρικής, που γιάτρευε και προσηλύτιζε τους ιθαγενείς, και που πέθανε μόνος κι άρρωστος. Ταυτόχρονα αποτελεί μοναδικό ντοκουμέντο για τη γεωγραφία της άγνωστης ως τότε Αφρικής, για τα ήθη κι έθιμα των ιθαγενών, για την χλωρίδα και την πανίδα της και για κάθε τι που στα μάτια του συγγραφέα του φαινόταν σημαντικό.
   Μοναδικό στο είδος του εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ξαφνιάζει τον σύγχρονο αναγνώστη, που παρασυρμένος από την άμεση και γλαφυρή αφήγηση εισχωρεί στα βάθη της Μαύρης Ηπείρου με αποκλειστικούς οδηγούς τους δυο αυτούς τόμους που όχι μόνο έγραψε αλλά και φιλοτέχνησε ένας διάσημος πια εξερευνητής και συγγραφέας.


επιστροφή στην αρχή

 σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι
τίτλοι της σειράςΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των ΣιουΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από τα έξι έθνη μέχρι τους πολέμους του Μαύρου Γερακιού

Πατήστε για μεγέθυνση

Τσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από την Ποκαχόντας στον τελευταίο των ΜοϊκανώνΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω