Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Ταξίδια - Ανακαλύψεις

 

προώθηση στο τέλος

ΠΩΛ ΓΚΩΓΚΕΝ
 Νόα Νόα

Ταξίδι στις Νότιες Θάλασσες

Με δεκαέξι έγχρωμους πίνακες του ζωγράφου
Εισαγωγή - Μετάφραση: Ιωσήφ Κασσεσιάν

Β΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1992
Σελ. 104, €9,00, ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ISBN 960-303-014-7

   «Προχωρούσαμε γυμνοί και οι δύο με τα ρούχα μας χωμένα στη ζώνη μας και το τσεκούρι στα χέρια διασχίζοντας αμέτρητες φορές το ποτάμι για ν’ ακολουθήσουμε ένα τμήμα του μονοπατιού που ο σύντροφος μου λες και το έβρισκε από την οσμή του, αφού ήταν εντελώς σκεπασμένο από τη βλάστηση και σχεδόν αόρατο. Η απόλυτη σιωπή έσπαζε μόνο από τον ήχο του νερού που χτυπούσε στα βράχια και που ήταν το ίδιο μονότονος με τη σιωπή. Ήμασταν δυο, δυο φίλοι. Εκείνος ένας νεότατος άνδρας και εγώ σχεδόν γέρος, στην ψυχή και στο σώμα, γερασμένος από τα βίτσια του πολιτισμού, από τις χαμένες ψευδαισθήσεις. Το ευλύγιστο ζωώδες σώμα του έπαιρνε χαριτωμένα σχήματα. Περπατούσε μπροστά μου ερμαφρόδιτος.
   Όλη αυτή η νεανικότητα, αυτή η τέλεια αρμονία με τη φύση που μας περιέβαλλε ανέδιδε μιαν ομορφιά, ένα άρωμα (νόα νόα) που μάγευε την ψυχή μου του καλλιτέχνη».

    Και στ’ αλήθεια όλα αυτά τα αρώματα, (νόα νόα), οι παράξενοι άνθρωποι και η οργιαστική φύση, αποτυπώθηκαν με μοναδική ευαισθησία στους υπέροχους πίνακες του Πωλ Γκωγκέν, χαρίζοντας μας κάθε φορά που τους κοιτάζουμε, ένα δωρεάν απολαυστικό ταξίδι στις νότιες θάλασσες, στην Ταϊτή. Εκείνο που είναι το καινούριο σ’ αυτό το βιβλίο είναι η άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη, η συγγραφική του δράση και ικανότητα αφήγησης.
  Σταλμένος τυπικά σε καλλιτεχνική αποστολή από τη γαλλική κυβέρνηση, καταγράφει με την πέννα τώρα, κι όχι με το πινέλο, όσα έζησε και απόλαυσε, στην μαγευτική και εξωτική Ταϊτή.
   Ας γνωρίσουμε λοιπόν μέσα από το βιβλίο αυτό, στο πρόσωπο του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν, και τον παρατηρητικό κι ευαίσθητο συγγραφέα που με υψηλού επιπέδου αφηγηματικό ύφος, μας παίρνει μαζί του στο ταξίδι του στις νότιες θάλασσες, στην Ταϊτή, χαρίζοντας μας αυτή τη φορά την απόλαυση, με τις λέξεις, κι όχι με τα χρώματα.
  Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει και δεκαέξι έγχρωμους πίνακες του ζωγράφου.

 

Δείγματα Εικόνων

 

 

  ● Βιβλιοπαρουσίαση στο Περιοδικό ΒΗΜΑgazino, 16 Οκτωβρίου 2005


επιστροφή στην αρχή

 σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι
τίτλοι της σειράςΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των ΣιουΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από τα έξι έθνη μέχρι τους πολέμους του Μαύρου Γερακιού

Πατήστε για μεγέθυνση

Τσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από την Ποκαχόντας στον τελευταίο των ΜοϊκανώνΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω