Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Ταξίδια - Ανακαλύψεις

 

προώθηση στο τέλος

ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΣ
 Ταξιδεύοντας με το Μπιγκλ στη Γη του Πυρός
και τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Εισαγωγή - Μετάφραση: Θάνος Σακκέτας

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1998
Σελ. 320, €16,00
ISBN 960-303-055-4

   Το ταξίδι με το Μπιγκλ υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά και περιπετειώδη ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ποτέ, όταν ακόμη ο Ευρωπαίος άνθρωπος αναζητούσε τις ρίζες του και προσπαθούσε με τα πενιχρά μέσα της εποχής του να προσδιορίσει και καταγράψει τον γύρω του άγνωστο εξωτικό και εχθρικό κόσμο.
   Ένας νεαρός πολλά υποσχόμενος φυσιοδίφης, ο Κάρολος Δαρβίνος ο οποίος «αγαπούσε υπερβολικά τη γεωλογία και γενικά όλους τους κλάδους της φυσικής ιστορίας» προστέθηκε στο πλήρωμα του μικρού πολεμικού του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας, Μπιγκλ, που θα ταξίδευε γύρω από τον κόσμο, στα μέσα του 19ου αιώνα.
   Το ανήσυχο πνεύμα του, η διεισδυτική του ματιά ο ακάματος χαρακτήρας του, βρήκαν διέξοδο και καρποφόρησαν, σ’ αυτή την μεγάλη περιπέτεια, σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην άκρη της γης .
   Πέντε χρόνια από το 1831 έως το 1836 ο νεαρός φυσιοδίφης ταξίδευε. Γη του Πυρός, Άνδεις, Γκαλαπάγκος. Λέξεις εξωτικές, μέρη μυθικά. Τα πάτησε, τα γνώρισε και με μοναδικό τρόπο και εκπληκτική διεισδυτικότητα κατέγραψε στο ημερολόγιο του τις παρατηρήσεις του για τον φυτικό και ζωικό πλούτο των μακρινών αυτών τόπων.
   Έτσι που το ταξίδι με το Μπιγκλ και ιδιαίτερα η επίσκεψη του στα Γκαλαπάγκος (Σ’ αυτά... οφείλω την καταγωγή όλων των απόψεων μου), ν’ αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία αργότερα, στη φάση της ωριμότητας του, ο Δαρβίνος, θα γράψει το θεμελιακό επιστημονικό του έργο, Η καταγωγή των ειδών, έργο που συντάραξε τον επιστημονικό κόσμο της εποχής του και όχι μόνον, έργο που απέδειξε περίτρανα την καταγωγή του ανθρώπου, και την βιολογική του εξέλιξη πάνω στη γη, και γιατί όχι και την πιθανή του εξέλιξη στο μέλλον.


επιστροφή στην αρχή

 σειράπροηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι
τίτλοι της σειράςΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ Από τους αγώνες των Τσέροκι μέχρι τον ξεσηκωμό των ΣιουΤσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από τα έξι έθνη μέχρι τους πολέμους του Μαύρου Γερακιού

Πατήστε για μεγέθυνση

Τσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ
Από την Ποκαχόντας στον τελευταίο των ΜοϊκανώνΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω