Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Βιβλία Τέχνης και Άλμπουμ

 

προώθηση στο τέλος

   ΓΚΡΑΝΒΙΛ
 Σκηνές από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Βίο των Ζώων.

Εισαγωγή: Δάφνη Ανδρέου - Στάθης Ανδρέου
Επιμέλεια: Λουκάς Αξελός

Α΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2002
Σελ. 176 (δεμένο), €13,00
ISBN 960-303-123-2

   Αν ο Αίσωπος υπήρξε ο πρώτος διδάξας που ανέδειξε τα χαρακτηριστικά γνω-ρίσματα των διάφορων ζώων, παραπέμποντάς μας κατευθείαν σε αντίστοιχες ανθρώπινες νοοτροπίες, στάσεις και συμπεριφορές, ο Γκρανβίλ, υπήρξε ο μεγαλύτερος συνεχιστής του, που αποτύπωσε με ανεπανάληπτο τρόπο στα σχέδιά του τα χαρακτηριστικά αυτά.
   Υπήρξε ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος του είδους του, μια αναμφισβήτητη αξία, που η επιρροή του είναι διάχυτη και παρούσα στον κόσμο της σύγχρονης σκιτσογραφίας, των κόμικς και των κινούμενων σχεδίων μεγάλων δημιουργών. Τα ταξίδια τον Γκιουλιβερ. Οι μύθοι του Λαφονταίν, ο Ροβινσώνας Κρούσος, είναι μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία που εικονογράφησε και τα οποία έθρεψαν γενιές και γενιές σε όλο τον κόσμο.
   Όμως, το αριστούργημά του, αποτελούν τα σχέδια που δημοσιεύτηκαν στο Σκηνές από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των ζώων. Αυτά τα σχέδια του έξοχου αυτού κριτικού της ανθρώπινης φύσης και συμπεριφοράς, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι εκδόσεις μας, πιστεύοντας ότι προσφέρουν μιαν υψηλή αισθητική απόλαυση στον φιλόκαλο αναγνώστη.

 

Δείγματα Εικόνων

 

 

επιστροφή στην αρχή
σειρά προηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΖ.Α. Μπριγιά-Σαβαρέν
Η Γαστρονομία ως Καλή ΤέχνηΓκρανβίλ
Σκηνές από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Βίο των ΖώωνΦέλιξ Μέντελσον
Ο Κόσμος της Όπερας

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω