Αρχείο

Προφίλ

Ιστορικό

Συνδέσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Νέα - Εκδηλώσεις

Προσφορές

Ξένη Λογοτεχνία

 

προώθηση στο τέλος

  ΝΤΕΝΙ ΝΤΙΝΤΕΡΟ
 Ο Ανεψιός του Ραμώ

Μετάφραση: Ελένη Μπόλλη

εξαντλημένο
Έτος Α΄ Έκδοσης: 1970  
ISBN Δεν υπάρχει

   «Όταν επαναφέρω στη μνήμη μου τον Ντιντερό, την τεράστια ποικιλία των ιδεών τον, την εκπληκτική ευρυμάθεια του, τα απότομα πετάγματα, τη θέρμη και τόλμη της φαντασίας του, όλη τη χάρη και την αταξία της συζήτησης του, αισθάνομαι την ανάγκη να τον παρομοιάσω με τη φύση, ακριβώς όπως την αντιλαμβανόταν ο ίδιος - πλούσια, γόνιμη, γιομάτη σπέρματα κάθε είδους, βίαιη κι ευγενικιά, απλή και μεγαλοπρεπή, χωρίς καμιά αρχή στην οποία να υποτάσσονται τα πάντα, χωρίς κύριο και Θεό».

Ανρί Μάιστερ


  «Από απόσταση μερικών αιώνων, ο Ντιντερό θα δίνει την εντύπωση καταπλη-κτικού άνθρωπου. Οι άνθρωποι θα κοιτάνε από μακριά αυτό το κεφάλι πού ασχολήθηκε μ’ όλα τα προβλήματα· θα το κοιτάνε με ανάμικτα αισθήματα έκπληξης και θαυμασμού, όπως κοιτάνε σήμερα τα κεφάλια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη».

Ζάν Ζακ Ρουσσώ 


   Ο ανεψιός του Ραμώ είναι ένα έργο που πολύ διαβάστηκε στην εποχή του, που πολύ την βοήθησε να βρει «το πραγματικό της πρόσωπο».
   «Κλασικό έργο ενός εξόχου άντρα» το αποκαλούσε ο Γκαίτε που το μετέφρασε στα Γερμανικά. «Διαλεχτικό και λογοτεχνικό αριστούργημα» το θεωρούσαν οι Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς.
   Βίαιο, σαρκαστικό, διαλεκτικό αλλά και τρυφερό συνάμα, θαυμάστηκε και αγαπήθηκε από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους ποιητές και φιλόσοφους και κατέχει μέχρι σήμερα μια από τις πρώτες θέσεις στην ευρωπαϊκή γραμματεία. 

επιστροφή στην αρχή
σειρά προηγούμενοεπόμενο


Οι πιο πρόσφατοι τίτλοι της σειράςΤο Τραγούδι του ΡολάντΚεμάλ Γιαλτσίν
Για Σένα η Καρδιά μου ΧτυπάΒάλτερ ο Χεροδύναμος

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Α έως Κ έως ΠΡ έως Ω